Son Yazılar

13 Ağustos 2016 Cumartesi

ATEİZM`E CEVAP 2



ATEİZM`e 1 CEVAP

SORU; Sen de biliyorsun ki en ciddi sorun Kitapta bir çok ayette Müslümanların Müslüman olmayanlarla savaşması, onları kesmesi, onlarla cihad etmesinden bahsedilir. Düşünsenize, hem zorlama zorbalık baskı olmayacak hem de savaşlar, öldürmeler ve katletmeler emredilecek.

CEVAP; Evet haklısın, bu noktada bir çok ayet söz konusu. Bu yanlışa ışık tutması açısından sana en güzel örneklerden birisi olan 5/33 ayetini ve kısaca bunun bir İnsanın hayatında nasıl yeri olduğunu izah edeyim. Böylelikle sen de, daha öncelerinde de defalarca belirttiğimiz gibi Kuran`ın asmakla, kesmekle, biçmekle ilgilenmediğini bir kez daha görmüş ol.

Bir insanın ALLAH VE RESULÜNE HARB ilan edebilmesi için; kendisine gelen uyarıya rağmen, insanların konumundan, ortamından ya da bir şekilde muhatabının ZAYIF TARAFINDAN MENFAATLENMEYE devam etmesi gerekir. Allah ve Resulüne Harbin tanımı RİBA`da yani FAİZ`de yatıyor 2/279.
Kim ki, kendisine gelen bu uyarıdan sonra RİBA`dan vazgeçmezse O, ALLAH VE RESULÜNE HARB İLAN ETMİŞTİR.
RİBA denilen şey; zayıflıktan, acizlikten menfaat elde edildiğinde haramlaşır. Burada “harbin minallahi ve resulih” cümlesi geçer.
Yine kim ki uyarılmasına rağmen insanların, ortamın ya da muhatabının zayıf taraflarından menfaatleniyorsa bu noktada bu kişi ALLAH VE RESULÜNE HARB ilan eder.

İŞTE böyle bir Adam bulduğumuzda ne yapacağız?
Şimdi misil yazılımı olan 5/33 devreye girecek;

1- KATELE yapacağız (en yekattelu); Yani etkisiz hale getireceğiz.

2- Ellerini ve ayaklarını çaprazlama keseceğiz (ev tukattaa eydihim ve erculuhum min hılafin); Bu, Firavun tarafından Büyücülere karşıda söylenir.
Bir insanın ellerinin ve ayaklarının çaprazlama kesilmesi demek; söylediği ile fiiliyat arasında zıtlığı oluşturmaktır. Yani ben bilgisayarcı olduğumu iddia ediyorsam, bu bir söylevdir ama bunun tam aksini ispatlayabilirsen işte bu adamın ELİNİ VE AYAKLARINI ÇAPRAZLAMA KESMİŞ olursun. Yani kısaca bir adamı MORT etmektir.
İşte Firavunda Büyücülere; şuan ki söylediğinizi size yalattıracağım diyor.
Bazı insanlar zorluklar karşısında da inançlarından ödün verirler ya da verdirttirilirler, buna “ellerinin ve ayaklarının çaprazlama kesilmesi” denilir.

3- Asılmaları (ev yusallebu); Onların, o iddialarının ortadan kalkmasıdır.
SALEBE denilen şey; bir şeyin hükmünün ortadan kalkmasıdır. Mesela bu İsa a.s içinde kullanılır “onu öldürmediler, asmadılar” denilir.
Bir şeyin ayağını yerden kesersin ya işte budur. Ayağı yerde olanı astığını iddia edebilir misin? İşte ayağını yerden kestiğin an asmışsındır yani bitmiştir onun işi, hükmü ortadan kalkmıştır.

4- Sürülecekler (ev yunfev); Defolup gidecekler. Ya da hükümleri ortadan kalkacak az üstte dediğimiz gibi. Yani bu adamlar varolacaklar ama aslında yok hükmünde sayılacaklar toplum nezdinde.

İşte budur istenilen. Yoksa istenilen vahşet değildir..!

HALİL SERGİN

Kitab, hayattır. Kur`an ise hayatın doğruları.


Uludağ Üniversitesi'de okudu
Teknolog Bilgisayar'da çalışıyor


  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Item Reviewed: ATEİZM`E CEVAP 2 Description: Rating: 5 Reviewed By: Kuran Çalışmaları
Yukarı Git