Son Yazılar

13 Ağustos 2016 Cumartesi

ATEİZM`E CEVAP 1


ATEİZM`e BİR CEVAP

Ey kendine Müslüman diyen arkadaşım; Nisa 24, savaş esiri olan kadınlarla ilişki kurulmasından bahsetmez.
Aklınızı kullanın, vicdanınızı işletin, dininiz, diliniz, ırkınız ne olursa olsun EŞİNİZ savaşta ESİR düşse SİZ buna eyvallah diyebilecek misiniz?
Eyvallah derim derseniz, vicdanlı İnsanlar tabii ki size karşı çıkar, tabii ki Dini kabullenmez.

O halde Nisa 24`ün hayatımızda yer edinecek şekilde bize anlatmak istediği nedir bir de bizden okuyun..!

Bu ayette ki “Velmuhsanatü minenNİSAİ” deyiminde ki “EL MuhSanatü” deyiminin “Elif lam mim sad” dizilimine sahip olduğunu görünüz. Bu deyim, genelde ÖZGÜR KADINLAR ya da KOCALI KADINLAR diye tercüme edilir.
Oysa esas mana; bir insanın bir işi (nisa) yaparken ya da bir sözü söylerken, bunu bütün sorumluluğunu üzerine alabilecek yetisine sahip olmuşluğunu verir. Eğer bu, NİSA yani İŞ ile alakalı olursa işte bu durum 4/24`de “Velmuhsanatü MinennNİSAİ” şeklinde yer bulur.
Eğer bu sorumluluk, kişinin en iyi olduğu ya da kendisine en fazla güvendiği bir alanda olursa, bu durumda bu kişinin konumu ''Velmuhsanatü minennisai illa ma meleket eymanüküm kitaballahi aleyküm'' şeklinde yer bulur.
Eğer yapılan İŞ yani NİSA, MİNENNİSAİ şeklinde olursa, bu durumda bu işten kişi menfaatler elde ediyor demektir ve bu menfaatler bu işi yapana bir ÖZGÜVEN vermişse 4/24`te bu özgüvene istinaden bu kişinin ''ulan bu işte başarılı olduysam şu işte de başarılı olabilirim'' şeklindeki güdülenmesi nedeniyle başka işlerle de iştigal etmesinin teşviği anlatılır.

Burada anlatılan KİTABALLAHİ deyimi, senin bu işte başarılı olduğunu, özgüvene sahip olduğunu ve bununda herkes tarafından artık bilindiğini ifade eder.
YANİ; bir işte başarılı olduğunda bu başarı seni başka işleri yapman noktasında GÜDÜleyecek, seni gaza getirecektir. İşte burada özetle anlatılan budur.

Buna göre takip edilecek strateji şöyledir;
1) Mümkün mertebe hiç kimsenin yapmadığı, kimsenin aklına gelmeyen BAKİR bir iş ya da saha bul. Buna ''muhsiniyne gayre musafihiyne'' denilir. Yani burada İŞ sağlamdır ancak ortalık olmamıştır. Yani bu yeni bir alandır.
2) Bu konuda mallarınla fizibilite çalışması yap ve bu çalışmayı METAlandır “femestemtaatüm bihi”.
Eğer bu çalışmadan menfaat elde etmeye başlarsan, bu durumda bu alan daha çok zaman ve para ayır. Çünkü artık bu senin üzerine farz olur. Bu konum yine 4/24`te “ve uhille leküm ma verae zaliküm en tebteğu biemvaliküm mushsiniyne gayre musafihiyne femestemta'tüm bihi minhünne featihünne ucruhünne feriydaten” şekline yerini alır.
Eğer elde ettiğin kazanç ile yapmış olduğun yatırım birbirinden razı olursa, bu konuda ortaya çıkacak olan yeni yükümlülükler ya da farziyetleri yerine getirmede (bir kaç işçi daha alman gerekir, bir müdür bul, biraz daha makina al v.s.) herhangi bir günah olmaz.

ÖZETLE bu AYET; evli kadınların ya da özgür kadınların ya da cariyelerin nikahlanması ya da nikahlanmamasından bahsetmiyor. Yaptığı işlerde başarılı olan insanların başarısının, bu insanlara başka iş ya da alanlarda da aynı başarıyı elde etmesi için bir motivasyon sağlayacağından bahsediyor.



HALİL SERGİN

Kitab, hayattır. Kur`an ise hayatın doğruları.


Uludağ Üniversitesi'de okudu
Teknolog Bilgisayar'da çalışıyor


  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Item Reviewed: ATEİZM`E CEVAP 1 Description: Rating: 5 Reviewed By: Kuran Çalışmaları
Yukarı Git