Son Yazılar

12 Ağustos 2016 Cuma

Evrensel Din


EVRENSEL DİN ANLAYIŞI

Evrensel Din anlayışında Sünniliğe, Şiiliğe, Aleviliğe, Hariciliğe, Seleflliğe, Vahhabiliğe, Hanefiliğe, Malikliğe, Şafiiliğe, Kabalacılığa, 19 culuğa, El kaide ye, El nusra ya, İŞİD`e ve adını sayamadıklarım daha nicelerine yer yoktur.
Evrensel Din anlayışı Rabbialemiynin gönderdiğine iman ettiğimiz Kitaptaki her bir deyim, cümle ya da ayetin ESAS OLARAK insan hissiyatlarını tanımlayarak bu şekilde KURAN İLMİ halini alması esasına dayanır.
Evrensel Din anlayışı namazı camilere ya da cemevlerine hapsetmez,
Evrensel Din anlayışı hacc ibadeteni SUUDİ`nin Mekkesine mecbur etmez,
Evrensel Din anlayışı RAMAZAN ve ORUÇ ibadetlerini biz kullar için senede 1 aya ve AÇ SUSUZ kalmaya mahkum etmez,
Evrensel Din anlayışı Kuranı anlamak için kulları arapçaya, arap kültürüne, arap coğrafyasına, Muhammedin hayatının bilinmesine, ona isnad edilen hadisleri ya da sünneti bilmeye, tarih bilmeye mahkum etmez,
Evrensel Din anlayışı Kuran ilmi adı altında her insanın insan olması hasebiyle hissiyatlarını tarif eder ve ona yaşadığı hayatta POZİTİF yönde telkin, destek ve yardımda bulunur. Amaç her bir kulun mutluluğudur.
Din anlayışını EVRENSEL hale getiremeyenler hem kendi hayatlarını ve hem de başka hayatları öldükten sonra cennete gitme fantazisine dayanarak CEHENNEM`e çevirirler,
Din anlayışını EVRENSEL hale getirebilenlere ve KURAN İlminin gerçek mahiyetini anlayıp ona sımsıkı sarılanlara Selam olsun.

HALİL SERGİN

Kitab, hayattır. Kur`an ise hayatın doğruları.


Uludağ Üniversitesi'de okudu
Teknolog Bilgisayar'da çalışıyor


  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Item Reviewed: Evrensel Din Description: Rating: 5 Reviewed By: Kuran Çalışmaları
Yukarı Git