Son Yazılar

13 Ağustos 2016 Cumartesi

ATEİZM`E CEVAP 5



#ATEİZM`e 5 CEVAP

1- İslama göre cennetlikler!
2- Ruh nedir?
3- Müslümanların duaları neden kabul olmuyor?
4- Nedir bu Kitabtaki Kadın düşmanlığı?
5- Neden Dinim olsun ki?

SORU 1; #İslama göre bir ateist dünyada ne kadar iyi olursa olsun cehenneme gidecek ve sonsuza kadar orada kalacak. Ama bir müslüman türlü türlü suçu işlese de cezasını çekip çıkacak. Size adaletli bir davranış gibi geliyor mu?

CEVAP 1; Tabii ki gelmiyor :)
Öncelikle #MÜSLÜMAN denildiğinde neyin kastedildiğini bilmeliyiz. Unutmayalım ki bizden bu Kitabı okurken istenilen şey TEDEBBUR etmektir yani şeklin arkasında barındırdığı ve akla, mantığa, vicdana, hayatta yaşanılırlığa uygun DOĞRU detaylardır.
Resuller, vicdanımızda bizlere ait ''iyilik hissiyatları'' olarak bulunurlar ve bizlere kendilerine tanımlanmış olan görevlerinin düşünülmesini ve yapılmasını telkin ederler. Böylece düşünce alemimizde “ER RESUL” ve amellerimizde de “EN NEBİ” halini alırlar. Bu bağlamda eğer bir kişinin içindeki herhangi bir Resule İtaat ya da İttiba ettiğine şahit olursak, bu kişiye bu itaat ve ittiba süresince MÜSLÜMAN denilir.
Örnek verelim; Açlıktan miyavlayan bir yavru kedi gördüğünde, ona acıyarak süt v.b bir şey verirsen içindeki RESUL MUSA`ya (hayr melekesi) itaat etmiş olacağından, kişinin bu ameli dolayısıyla bu amelin başlangıç ve bitimi arasındaki süre boyunca konumu MÜSLÜMAN olur. Bu v.b iyilikleri sürekli yapan kişi, bir de buna RESUL MUHAMMED`e itaati yani fedakarlığı eklerse yani yaparken zorlanacağı iyilikleri eklerse, bunları hayatında istikrara-sürekliliğe dökerse, işte bu durumda etiketi ne olursa olsun (ateist, deist, müslüman, hıristiyan, yahudi, budist, köylü, şehirli v.s) bu istikamet üzere yaşam süren ve yaşamı sonlanan herkes CENNET`e girer.

----------------------------------------------------

SORU 2; #Ruh diye bir şey var mı?

CEVAP; Tabii ki var ve hayatının en önemli unsurlarından birisidir.
ER RUH deyimi “elif lam ra” dizilimine uygundur. Dolayısıyla zahir manadan tamama yakın vazgeçilir.
Kafandaki herhangi bir plan ya da düşünceyi hayata aktarma, eğer hayata aktarılmışsa da bunu devam ettirme İSTEĞİNİN adı RUH`tur.

----------------------------------------------------

SORU 3; Allah Müslümanların duasına icabet edeceğim diyor ama görüyoruz ki Müslümanların dualarına icabet eden yok? Bunu nasıl açıklayacaksın?

CAVAP; İnsana, işe, bilgiye, ilme, düzene, düşünceye, davaya, sevgiye verilen EMEĞİN karşılığında söylem, eylem veya hal diliyle beklenti içinde olmanın adıdır #DUA.

Meşru daireden çıkmayarak DOĞRU için mücadele edenin,
Ezberden, sağdan soldan duydukları ile değil anlayabilmek için araştıranın,
Sadece kendisi için değil herkes için hayr ve fedakarlıkla mücadele edenin, RABBİL ALEMİYN "DUALARINA" icabet eder ve negatiflikleri iyileştirir, güzelleştirir.
Bu v.b sebeplerin haricinde, her ne olduğunu iddia ediyorsan et, beklentilerin havada kalırsa sebebi SENsindir. ALLAH kişilerin etiketlerine değil, icraatlerine bakar.

----------------------------------------------------

SORU 4; Allahın kadınlara olan garezi nedir? Onlara uyguladığı adaletsizlikler, haksızlıklar, aşağlamalar neden normal karşılanıyor ayetlerde?

CEVAP 5; Kitab`ta #NİSA olarak kullanılan ve #KADIN diye çevirilen kavramın, KURAN İlminde karşılığı; İŞ`tir.
Kuran İlminde, erkek-kadın, bebek-çocuk, genç-yaşlı, zengin-fakir v.b ayrımlara yer yoktur. İNSAN vardır ve İnsan`ın hissiyat-davranış paternlerinden bahsedilir.

Örneğin; 2/223. ayet Kitab`ta kadınlar erkeklerin tarlasıdır der. Ama Kuran`da bunun anlamı kısaca şudur;
18/32`de #RİCAL deyimi CENNET ile ilişkilendirilirken, 2/223`te NİSA deyimi EL HARS yani #TARLA deyimi ile eşleşir.
RİCAL aslında #ERKEK ya da ADAM değildir. Senin her türlü ihtiyacını karşılayabilecek şekilde sahip olduğun ya da olunduğun makamdır.
NİSA deyimi de KADIN anlamında kullanılmaz. Fiziksel performans göstermen gereken her türlü iştir.
İşte bu işin yapıldığı ortam TARLADIR. 2/223`te kadınlar tarlanızdır denildiğinde bilinen manada kadın tarlamız olmuyor. Çünkü bu ayet kadınları da muhatab alacak.
CİNSEL İLİŞKİ kastedilseydi, bu ayetin kadınları da muhatab alması durumunda işin sonu sapıklık olurdu. Elbette ki kadınlar, kadın erkek yaşlı genç evli bekar tüm insanlık için TARLAdır. Yani bir yere gelmek için canla başla eşşek gibi çalıştığında göstermiş olduğun performansa NİSA, bu performansın gösterilme mekanına (dersane, okul, tarla, fabrika, yeni açtığın dükkanın v.s.) EL HARS denilir.
Eğer El Hars, NİSA ile CENNETE dönüştürülürse artık rahatlarsın. Çünkü istediğin makamı elde ettin YANİ artık çok çalışmana gerek yok işleri yoluna koydun. Bu aşamadan sonra da artık RİCAL`sin yani artık ADAM oldun. Bunu KADIN olarakta yapsan ERKEK olarakta yapsan yine RİCAL`sin.

Özetle, KADINSIZ bir dünya düşünülemez. ERKEKLER ise dünyanın sahip olunması hakikaten de zor olan unsurlarındır. AMA sen KADINI bırakır ERKEĞE sahip olmak istersen yani TARLAM bir anda bedavadan çalışmadan, avantadan CENNET olsun dersen, işte bu durumda helak edilirsin 7/81.
O halde; eşşek gibi çalışacaksın aslanlar gibi yiyeceksin. Bedavadan birilerinin sırtından bir yere gelmeyeceksin.

----------------------------------------------------

SORU 5; İnsanlar neden bir DİN`e ihtiyaç duysunlar ki?

CEVAP; Daha önce söylemiştik. #Kitab ile Kuran farklıdır. #Kuran Kitab`ın içinden çıkarılan DOĞRU manadır. O halde bu ayrımı yapabildiysek eğer DİN denilen kavramın KURAN İlminde ki anlamını okuduğumuzda cevabımızı almış olacağız.

#DİN denilen şey; senin, benim ya da herhangi birisinin tavır ve davranışlarıdır ya da bunların bütünüdür.
Senin herhangi birşeye karşı ortaya koyduğun her tavır ya da davranış DİN hükmündedir. Kısaca DİN`den kaçış yok, DİNSİZ de İnsan yoktur.

Umarım istifade edersiniz, İYİ OKUMALAR.

HALİL SERGİN

Kitab, hayattır. Kur`an ise hayatın doğruları.


Uludağ Üniversitesi'de okudu
Teknolog Bilgisayar'da çalışıyor


  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Item Reviewed: ATEİZM`E CEVAP 5 Description: Rating: 5 Reviewed By: Kuran Çalışmaları
Yukarı Git