Son Yazılar

17 Ağustos 2016 Çarşamba

VİCDAN


Bizlerin cenneti yaşamasına aslen vesile olan şey Allahın Resullerine uymaktır. İşte bunların toplu olarak bulunduğu yapıya VİCDAN denilir.
Eğer Vicdanının sesine kulak verirsen ve gereğini de yaparsan, Allahın Resullerine itaat etmiş olacaksın. Bu itaatin dünyevi ödülü sana hayatı, işini, anneni, babanı, eşini, tabiatı, hayvanları DOĞRU ANLAMA yani KURAN olurken, ahrette ki ödülü ise CENNET olacaktır. Kuran, zikr ya da kitab, Resullere uymanın ödülüdür. Ama burada aslolan şey bu ödül değil, bu ödülün hak edilmesi için gerekli olan unsurladır yani RESULLER`dir 4/80.

VİCDAN; hayr ve ihsan içerikli güzelliklerin telkin edildiği yapıdır. Bu telkinler İSLAM adını alırken yapan merciye RESUL denilir.
VİCDAN sonradan oluşmaz zaten vardır ve kişinin RESULLERİ kaale alacağı ölçüde (resulen keriymun) açığa çıkar ve kişiyi o derece gelişime götürür.

FITRAT ise Vicdanı da kapsar.

ŞAKİLET ise bunun yönlendirilmesinde etkindir. Ertelenebilir ya da erkene çekilebilir gibi. Lakin FITRAT dışına çıkamazsın, çıktığın an gerek fiziksel gerek manen KÜFRE düşersin.


HALİL SERGİN

Kitab, hayattır. Kur`an ise hayatın doğruları.


Uludağ Üniversitesi'de okudu
Teknolog Bilgisayar'da çalışıyor


  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Item Reviewed: VİCDAN Description: Rating: 5 Reviewed By: Kuran Çalışmaları
Yukarı Git