Son Yazılar

11 Ağustos 2016 Perşembe

Kutsallarımız - Allah ve Kitab

KUTSALLARIMIZ ALLAH ve KİTAB

İnsanlığın kutsalları her insanda bulunan İYİLİK HİSSİYATLARI ve bunların insanlığa yaptırdığı Güzel ameller/Amelün Salihandır. Bunlar da zaten her insanda bulunur. Bir Kitabın, bir Yaratıcının KUTSALLIĞINDAN bahsedeceksek, gerek Kitabın ve gerekse Yaratıcının kendini insan hissiyatlarına entegre etmesi ya da kendini o şekilde tanımlaması gerekir.

KUTSAL diye algılanan Kitaplara atfedilen bu kutsallık anlayışı insanlardaki İYİLİK HİSSİYATLARINI öldürdü, Binlerce yıldır insanları birbirine kırdırdı, DİN SINIFI oluşturdu, HAHAMLAR, RAHİPLER, ŞEYHLER, HOCA EFENDİLER insanların KUTSAL diye algıladıkları Kitapları kullandı, Onlara hayatlarında, hissiyatlarında olmayan şekil, figür, ütopya, mitoloji, tarih SATTI.

Oysa ki hangi Kitap olursa olsun insan hissiyatlarını ve bunun insana yaptırdığı güzel amellere kendini entegre etmemiş ise o Kitab KUTSAL sayılmaz, sayılamaz.

KUTSAL diye algılanan ALLAH`a atfedilen bu kutsallık anlayışı insanların İYİLİK HİSSİYATLARINI öldürdü, ALLAH adına insan birbirini boğazladı, ALLAH putlaştırıldı, ''ALLAH'' ya da ''ALLAHTANDIR'' denildiğinde akan sular durdu, Kimse sorgulamadı, Çünkü hep bir keramet, hep bir hikmet arandı, Akıl, mantık, sağduyu, tutarlılık, felsefi sorgulama, evrensel değerler devre dışı bırakıldı.

Oysa ki YARADAN, ne ya da kim olursa olsun insana ait güzel hissiyatlarına ve bunun insana yaptırdığı/yaptıracağı güzel amellere kendini entegre etmemiş ise bu ALLAH kutsal sayılmaz, sayılamaz.

KURAN İLMİ insan hissiyatlarını muhatab alır. Böylece bu ilm, içinde bulunduğu Kitabın her deyimini, her ayetini, her cümlesini, hatta her harfini, kendisinde bulunan bu özelliği ile KUTSAL hale getirir. Bu deyime ''ALLAH'' lafsı da dahildir.

O halde, KURAN İLMİNE ulaşmak isteyen kardeşim; herkes sana kutsal ALLAH adına kutsal KİTAB adına kutsal KURAN adına birşeyler anlatmaya ve seni etkilemeye çalışır. Sana anlatılanlara veya anlatanlara sadece basit ancak son derece KUVVETLİ ve sorulduğu yeri darmadağın edecek bir soru sor; tüm bu anlattıklarınız benim bir İNSAN olarak hangi tür bir EVRENSEL hissiyatımı tarif ediyor? İşte bu soruyu sorduğun andan itibaren Hocaların, Şeyhlerin, hayatını 19`un matematik sistemine adamış ZAVALLILARIN maskesini düşüreceksin.

HALİL SERGİN

Kitab, hayattır. Kur`an ise hayatın doğruları.


Uludağ Üniversitesi'de okudu
Teknolog Bilgisayar'da çalışıyor


  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Item Reviewed: Kutsallarımız - Allah ve Kitab Description: Rating: 5 Reviewed By: Unknown
Yukarı Git