Son Yazılar

19 Ağustos 2016 Cuma

İSRAİL OĞULLARI ve SAMİRİ



Yahudiler asla üstün kılınamaz. Üstün kılınan Beniy İsrail`dir. Beniy İsrail demek, HAYR söz konusu olduğunda bulunduğu en son konum itibarıyla başlangıç konumuna göre ilerleme gösteren hissiyat ya da ameldir. 2/47`de bu ilerlemenin mükemmelleştirilmesi ve sonunda da İHSAN amelleriyle entegre edilmesi amaç edinilir.

BENİY İSRAİL NEDİR?
HAYR amelleri karşısında insanların bulundukları en son konum itibariyle başlangıç konumuna göre ilerleme kaydetmeleri bu insanları BENİY İSRAİYLE pozisyonuna sokar.
BENİY İSRAİYL, yahudilik ya da hristiyanlık değildir. Başlıca 3 kısımda incelenir;
A) kişi bu amelleri yapmaya başlar ve ömrünün sonuna kadar istikrarlı bir şekilde götürür. Lütfen 45/16`da ki “elkitabe velhukme vennübevvete” cümlesini misil yazılım türünden müteşabih olarak 6/89`a götürün ve 45/16`da ki BENİY İSRAİL`in 6/89 ve öncesi ayetlerde zikredilen Resullere denk geldiğini görün. Bunlar cennete gidecekler.

B) kişi bu amelleri yapmaya başlar ve belli bir yerde durur, daha ileri gitmez 5/24. Ancak yine BENİY İSRAİL`dir. Çünkü başlangıç konumlarına göre ileridedirler. Bunlara ELFASIKIYN kavim denilir. Çünkü bunlara GÜVENİLMEZ. İSTİKRAR yoktur.

C) kişi bu amelleri yapar ve sonra da geriye dönerek bir yerde durur. Bu en kötüsüdür. Ancak yine de başladığı yere göre ilerleme göstermiş olduğu için yine BENİY İSRAİL`dir 20/88.
İşte, bu kişiyi geriye döndüren tüm unsurlara sebeplere SAMİRİ denilir 20/95. Lütfen bu ayetteki SAMİRİ deyiminin 23/67`de ki SAMİREN şeklindeki karşılığını görüp yapmış olduğumuz 3. grup Beniy İsrail tanımını 23/66`ya onaylattırınız.

Şimdi pratik yaşamdan örnek verelim;
Senin üst katındaki komşun her akşam karısını dövüyor. Çıktın öğüt verdin, yapma günah dedin. O da dövmeyi ilelebet bıraktı. Bu kişi birinci grup BENİY İSRAİL`dir.
Adam her gün dövüyordu, haftada 5 kereye düşürdü ama burada durdu ve dövmeye devam ediyor, başlangıç konumuna göre ilerleme var. Bu 2. Grup BENİY İSRAİL`dir.
Adam belli bir süre 5 seans dövdü sonra tekrar haftanın 7 gününe çıkardı. Bu en kötüsü 3.cü grup BENİY İSRAİL`dir. Ona tekrar başa dönmesini telkin eden melekeye SAMİRİ denilir. Samiri deyimi tarih değildir. İçimizde yaşar ve insanlık var oldu olalı da yaşıyor. Çünkü o da bir MELEKE`dir.

Şimdi şu soruyu soralım ve cevabını alalım; Yav bu BENİY İSRAİL Allah tarafından o kadar lanetleniyor da neden topluca helak edilmemişler?
Lut kavmi, Salih as. Kavmi, Nuh kavmi hepsi topluca helak edildiler. Acaba Allah bunlara torpil mi geçmiştir?
Hayır..! İçlerinde-içimizde bulunan ilk grup dolayısıyla helak edilmiyoruz-edilmemişler.
Günlük yaşantımızda biz de aslında farkında olmadan bu tanımlara dahil olarak BENİY İSRAİL hükmüne giriyoruz.

Özetle; BENİY İSRAİL yahudilik ya da hristiyanlık değildir. Tüm beşeriyeti içine alabilen ve 3 şekilde olabilen davranışlar silsilesidir.



HALİL SERGİN

Kitab, hayattır. Kur`an ise hayatın doğruları.


Uludağ Üniversitesi'de okudu
Teknolog Bilgisayar'da çalışıyor


  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Item Reviewed: İSRAİL OĞULLARI ve SAMİRİ Description: Rating: 5 Reviewed By: Kuran Çalışmaları
Yukarı Git