Son Yazılar

12 Ağustos 2016 Cuma

İnsan ne yapmalı?



İNSAN NE YAPMALI? (ÖZET)

***Okuduğun her ne ise (insan, hayat, olay, kitap) düşünerek ve arka planına dikkat ederek okuyacaksın (tefekkür - tedebbür).
***Okuduklarının içerdiği DOĞRUya ve DOĞRUlara talip olacaksın (kitap - kuran).
***Bulduğun DOĞRUları sorgulayacak ve sorgulanmaya açacaksın.
Sorgulamalar karşısında kesinlikle yıkılmaz ve çürütülemez bir MÜKEMMEL DOĞRU haline getirmeye çalışacaksın ve bu doğrularla kendini ve hayatı da mükemmelleştirmeye samimiyetle gayret edeceksin (tefakkuh - zikr - tesbihat - cehd).
***DOĞRUya ulaşırken ve ondan menfaatlenmeye çalışırken bunu usulüne göre yapacaksın. Menfaatlendiğin şeyleri hayata ve diğer insanlara da servis edeceksin ve bunu yaparken kusurlarından dolayı özür dilemeyi alışkanlık haline getireceksin (üç-beş-yedi - dua - salat).
***Bulduğun ya da karşılaştığın doğruları yaşantına aktarırken kesinlikle vicdanının sesine kulak vereceksin (Resulere itaat - ittiba).
***Vicdani telkinlerden en çok FEDAKARLIK hissiyatına uyacaksın, bunun sonucu seni uykularından etse de, hasta edip yataklara düşürse de ve hatta canından edecek olsa bile (muhammede uyma).
***Elindekinden daha iyisi, daha doğrusu sana getirildiğinde ya da gösterildiğinde tereddüt etmeden elindekinden vaz geçip, üst bilgiyi kabulleneceksin (Allah'a ve ahiret gününe iman).
***Evrene, tabiata ya da insanlığa katkılarından dolayı hayatın bu yaptıklarının ödülünü vermek üzere sana karşı borçlandığını, kendinle ve hayatla bir alışveriş içerisinde olduğunu bileceksin (rabbilalemiyn).
***Ulaştığın doğruları bütün gayretini ortaya koyarak yaşamaya ya da yaşatmaya çalıştığında bu doğrularla tek başına kalsan da yeri ve zamanı geldiğinde ŞEKLENde aklının alamayacağı ödüllerle karşılaşacağından şüphen olmayacak (enfal - lillahi rabbilalemiyn).
***İyilik, güzellik ve usulüne uygun yaptığın fedakarlık içerikli bir iş sonucunda ve onu hayata aktardığında bir ihtiyacın karşılanacak. Aksi takdirde ihtiyaçların karşılık bulamayacaktır (cennet - cehennem).

HALİL SERGİN

Kitab, hayattır. Kur`an ise hayatın doğruları.


Uludağ Üniversitesi'de okudu
Teknolog Bilgisayar'da çalışıyor


  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Item Reviewed: İnsan ne yapmalı? Description: Rating: 5 Reviewed By: Kuran Çalışmaları
Yukarı Git