Son Yazılar

12 Ağustos 2016 Cuma

DİN-VAHY-KUR`AN-HADİS



DİN-VAHY-KURAN-HADİS

DİN; İnsan adı verilen varlığın bir şekilde kendini bir takım varlıklara, Yaratıcıya, Eşine, Annesine, Babasına vs vs.. borçlu olduğunu hissederek içgüdüsel olarak geliştirdiği düşünce ve eylemlerinin tamamıdır.
Bunu SİZLER yaratıcıya yapmasanız diğerlerine mutlaka yapmaktasınız.
Bir insanın yaptığı işe kendini vermesine DÜNYA, bundan elde ettiği hazz ya da diğer menfaatlere HAYATEDDÜNYA, bu menfaatleri kendi isteğince başka şeylerde kullanmasına METAULHAYATUDDUNYA denilir. Bu da SİZLERİN hayatınızda bizzat vardır.
VAHY; Sana geldiğinde seni etkileyebilen ya da kontrol edip yönlendirebilen, iyi yönde de kötü yönde de olabilen her türlü bilgi hareket motivasyon ya da ilhamdır. Bu da sizlerin hayatında bizzat vardır.
Vahyin iyi olanını aktarırsan bu KURAN`dır. Yani Kuran; Kitaptan elde edilen, senin psikolojik ve sosyolojik hayatını düzenleyen DOĞRU MANADIR. Kitap ise yazılı olan formattır.
Hadis beşer sözüdür. ELHADİS ise Allahın sözüdür. ELHADİSİN anlaşılır ve hayata pratize edilecek şekle çevrilmesine TEVİL denilir. Karşı tarafa sunulacak haline ise AYAT BEYYİNAT denilir. Her hangi bir Hadis Kurana uyabilir, uymaz diye bir kural koyulamaz.
Kısaca bir ayet tevillendirilirken 3 önemli sonucu da vermelidir;
1- akla ve mantığa uygun olacak,
2- Kuranın heryerinde her bir kavram aynı manada olacak, sapmayacak,
3- hayatında pratize edilecek, 24 saatinde yer edinebilecek.
Ateistler ve özellikle biz Kitabı okuyup, anlayıp, terkettik diyenler aslında hiçbirşey anlamadan terketmişlerdir.
Buradaki hiç kimse beni ilgilendirmiyor, hiç kimsenin Dini nasıl kabullendiğine bakmıyorum. Allaha nasıl tanım veriyor bakmıyorum. Benim okuduğum KİTAP ve KİTAPTAN ÇIKARILAN DOĞRU MANA YANİ KURAN, 24 saatime aktarılabilir olmalı. Aksi taktirde o Kitabı okumanın normal bir Kitap okumaktan hiçbir farkı kalmaz.
Kısaca din, kitap, kuran ve vahy budur. Okunur, anlaşılır ve 24 SAATLİK HAYATIMIZDA yerini bulur.
Birde şunu belirteyim, YALNIZCA KURAN diyenler, yalnızca Kurani mesajlar ile ispat sunarlar, ekstralara asla gerek duymazlar. Çünkü bu KİTAP gerçekten İNSANIN HAYATINA akıyor. Yeter ki çarpıtılmadan, yamultulmadan, doğru olarak anlaşılsın.

HALİL SERGİN

Kitab, hayattır. Kur`an ise hayatın doğruları.


Uludağ Üniversitesi'de okudu
Teknolog Bilgisayar'da çalışıyor


  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Item Reviewed: DİN-VAHY-KUR`AN-HADİS Description: Rating: 5 Reviewed By: Kuran Çalışmaları
Yukarı Git