Son Yazılar

13 Ağustos 2016 Cumartesi

DİN-İSLAM-RESUL-KİTAB-KURAN



DİN denilen şey; sizin ya da benim ya da herhangi birinin ortaya koyduğu tavır ve davranışlarımızın tamamıdır. Bu iyi yönde de olabilir, kötü yönde de olabilir. Bunun belirleyicisi ortaya koyulanın hayırlı ya da hayırsız sonuçlarına bağlıdır.
Misal; bana güzel yaklaşırsan bu iyi bir DİN olurken, kötü yaklaşırsan kötü bir DİN olur.

İSLAM denilen şey ; size vicdanınızın telkinleridir ve bunu RESULLER yani hayır ve ihsan yönünde olan hissiyatlarınız yapar.
Misal ; muhtaç birine iyilik yapmak istediğinizde HAYR hissiyatınız devreye girer ki bunun adı MUSA olarak geçer.
Yine misal ; cebinde 3 lira varken bu 3 lirayıda bu muhtaca harcadığında sıkıntıya dahi düşecek olsan sana bunu yaptırdan hissiyatının adıda FEDAKARLIKtır yani MUHAMMED`tir.

KİTAB denilen şey ; okunabilir hükümde olan herşeydir. Bu okunabilir hükümde olandan çıkaracağınız akla ve mantığa uygun, vicdana ahlaka uygun, hayata pratize edilebilir hayr ve ihsan içerikli der doğru KURAN adı altında yerini bulur.

Eğer bir insan DİNİNİ yani tavır ve davranışlarını KURAN yani az yukarıda içeriğini kısaca açıkladığımız DOĞRU ile teçhiz ederse, kendi ile barışık, etrafındakiler ile barışık, tabiat ile barışık bir hayat sürer ki bununda adı SİLM olarak kitabta yer alır.

HALİL SERGİN

Kitab, hayattır. Kur`an ise hayatın doğruları.


Uludağ Üniversitesi'de okudu
Teknolog Bilgisayar'da çalışıyor


  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Item Reviewed: DİN-İSLAM-RESUL-KİTAB-KURAN Description: Rating: 5 Reviewed By: Kuran Çalışmaları
Yukarı Git