Son Yazılar

17 Ağustos 2016 Çarşamba

ATEİZM`E..!



İnsanlar iyiliği, hem kendilerine haz verdiği için hem de karşısındakine hayır ya da ihsan içerikli olarak menfaat sağlayacağı için yaparlar ve bunun sonucunda ortaya CENNET çıkar.

İnsanlar kötülüğü, kin ve nefretlerinden karşı tarafı manen ya da madden zarara uğratmak için yeri geldiğinde hazz ile yaparlar, böylelikle CEHENNEMİ oluştururlar.

İNSAN denilen şey; bir şeyi duyu organları ile hissettiğinde ona karşı strateji geliştirendir ve bunun kapsamına sadece bizler girmeyiz. Yani; bir ateş gördüğünde onu nasıl kullanacağını biliyorsan ya da bir su gördüğünde onu nasıl kullanacağını biliyorsan, bu senin İNSANİ özelliğindir 27/7 (inniy ANASTÜ naren=ben bir ateş anese yaptım).
Bu özellik sadece insanda bulunmaz, hayvanlarda da bulunur.
VAHY karşısında takınılacak pozitif tavır bu tavrı takınanı İNSANlaştırır.

Peki VAHY nedir?
Sana geldiğinde seni etkileyebilen ya da kontrol edip yönlendirebilen, iyi yönde de kötü yönde de olabilen her türlü bilgi, hareket, motivasyon ya da ilhamdır.
Örneğin; bir işi yaparken herhangi bir arkadaşının gelip, yav bunu şu şekilde yaparsan daha güzel sonuç elde edersin dediğinde o VAHYİN kendisidir. Yahut o işi yaparken aklına pratik bir yöntem geldiğinde o VAHYDİR, artık bu bilgiye göre hareket edersin.

DİN kavramı da yanlış anlaşılıyor ve anlaşılmış.
KURAN`da , hayatınızda yer edinmeyecek bir kavram yahut cümle yahut ayet yahut yazılım yoktur. Hepsi İNSANLA alakalıdır ve İNSANIN kendisinden bahseder.
Örneğin; Musa denilen şeyin denizi yarması, Muhammed denilen şeyin ayı parmağı ile yarması, Yunus denilen şeyin balığın karnında kalması, Meryemin İsayı doğurması, Meryemin hurma dalını sallayıp yemesi vs vs vs vs.. bunların hiç biri lisani gramer anlamında olmayıp, bizzat insanın hayatındaki “hal-tavır-davranışları” ile alakalıdır.

Peki DİN denilen şey nedir?
İnsanın bir şekilde kendini bir takım varlıklara yani Allaha, Yehovaya, eşine, annesine, babasına, çoluğuna çocuğuna, arabasına, bakkalına, manavına, arkadaşına, sevgilisine vs vs vs.. borçlu olduğunu hissederek İÇ GÜDÜSEL olarak geliştirdiği “DÜŞÜNCE ve EYLEMLERİN” tamamıdır.
Din denilen şey insanın kendisi ile alakalı olan birşeydir.

Bir insanın yaptığı işe kendini vermesine DÜNYA, bundan elde ettiği hazz ya da diğer menfaatlere HAYATEDDÜNYA, bu menfaatleri kendi isteğince başka şeylerde kullanmasına METAULHAYATUDDUNYA denilir.
KİTAB yani okunacak hükümde olan her şeyden çıkarılan doğru mana yani KURAN; İnsanın DİN ANLAYIŞINI düzenler ve onu mutlu kılar, amacı budur.
Kitab deyimini Allahın sana verdiği hayat, Kuran deyimini ise bu hayatı doğru anlama şeklinde de algılayabilirsiniz, hiçbir sıkıntı olmaz.

Bakın, ilk insanlardan günümüze ve son insanlara dek iyilik ve kötülük olgusu varolacaktır, bunu ister müslümanım desin ister ateistim desin her insan seçimini yaparak kullanacaktır. İyilik yapanlar insanlara faydalı olacak, kötülük yapanlar insanlara zararlı olacaklardır. İnsanlar arası ayrıştırıcı etiketlemeler ötekileştirmektir, birbirlerini üstün göstermek amaçlıdır.
Bizler İNSANIZ, amacımızda Adam gibi İNSAN olmaktır.
Birileri okuduğunu yanlış anladı diye, o şeyi aşağılamak ki bu ister müslümanım diyenin olsun ister ateistim diyenin olsun YANLIŞTIR..!
Bir şeyin güzel olup olmadığı onu ortaya koyacak olan İNANÇLA alakalıdır ve o İNSANIN eseridir.
Örneğin; araba kullanmayı bilmeyen birisinin arabayı kullanmaya kalkıp kazaya sebebiyet vermesi, o arabanın kötü olduğunu göstermez. O arabanın bir amacı vardır ve kullanmasını bilmen gerekir. Araba, senin bir yerden bir yere kullanmasını biliyorsan kontrollü bir şekilde götürmeye yarar, kullanmasını bilmiyorsan o arabayı kullanmasını öğrenene kadar binmemelisin.

KİTAB`ta; SAVAŞLA, CEZA İLE, ASIP KESMEK ile alakalı meallerin hiçbirisi KURAN değildir arkadaşlar. O manalar, kastedilen doğru manalar değillerdir.
Peki bunu nereden anlıyoruz? Sorgulayarak..!

Hakaret etmeyin, birbirinizi aşağılamayın, bu sizlere hiçbirşey kazandırmaz.
Birşeyi okumuş ama anlamamış olabilirsiniz, bu “O ŞEYİN” sapıkça ya da aptalca olduğunu göstermez.
Sorgulayarak hareket ediniz, lakin iş hakarete küfüre dönüşünce bütün AKILLI SORGULAMALAR önemini ve değerini yitiriyor, değersizleşiyor. Kavga ederek kimse kimseye birşey dayatamaz..!

Esen kalın..



HALİL SERGİN

Kitab, hayattır. Kur`an ise hayatın doğruları.


Uludağ Üniversitesi'de okudu
Teknolog Bilgisayar'da çalışıyor


  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Item Reviewed: ATEİZM`E..! Description: Rating: 5 Reviewed By: Kuran Çalışmaları
Yukarı Git